Ervaringen voeding

Rustig en vol zelfvertrouwen

Ik had een combinatieconsult geboekt bij Gaia, Praktijk voor Voeding en Healing. Al jaren heb ik last van Prikkelbare Darm Syndroom. Dit is vastgesteld na vele onderzoeken in het ziekenhuis. Verder bleek ik een lactose-intolerantie te hebben. In de loop der jaren heb ik verschillende diëten en supplementen geprobeerd. Ondanks dat ik dagelijks klachten heb, heb ik het idee dat een glutenvrij, lactosevrij, suikervrijdieet mij het beste helpen.

Na een eetdagboek te hebben bijgehouden, kom ik bij Ellen voor een consult. Ellen heeft rustig de tijd genomen om het dieet te bekijken. Ellen heeft mij vervolgens een paar vragen gesteld. Het valt op dat ik weinig vetten en eiwitten binnenkrijg. En ieder lichaam heeft deze stoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren, legt Ellen uit. Het is mij niet eerder opgevallen dat mijn dieet zo eenzijdig was!

Rekening houdend met  de dieetvoorschriften in verband met mijn gezondheidsklachten, heeft Ellen mij geadviseerd om een aantal eiwitrijke, lactosevrije producten toe te voegen. Verder geeft ze een aantal tips om iets meer variatie in mijn dieet aan te brengen. Ellen geeft me ook een aantal adressen van supermarkten en winkels waar ik deze producten kan krijgen, dat vind ik erg lief.

Na de sessie volg ik Ellen’s advies meteen op en ik merk dat mijn lichaam deze producten goed verdraagt. Ik heb dus iets meer variatie en kan dus iets meer producten eten.

Rustig en vol zelfvertrouwen