Over Gaia

Wie ben ik?

Ellen van den Berg
Ik ben Ellen van den Berg en ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik heb een groot deel van mijn leven een gevecht tegen de kilo’s gevoerd en daarbij komende klachten.

Een aantal jaar geleden heb ik borstkanker gehad en daarvoor heb ik uitgebreide behandelingen (chemo’s, operatie en bestralingen) ondergaan. Ik ben nu genezen.

Deze 2 ervaringen hebben mij gemotiveerd om anders met voeding om te gaan. De positieve verandering die dit bij mij teweeg heeft gebracht, heeft mij doen besluiten de opleiding tot Gewichtsconsulente te volgen. Vervolgens heb ik de opleiding tot Orthomoleculair voedingsdeskundige en Orthomoleculair Detoxcoach gedaan. Ook heb ik mij verdiept in supplementen.

Al heel jong merkte ik dat ik veel gevoeliger was dan anderen in mijn omgeving. Ik heb mijn spirituele ervaringen altijd diep weggestopt. Ongeveer 10 jaar geleden diende door een gebeurtenis mijn spiritualiteit zich in volle hevigheid aan en wist ik dat ik iets moest doen met de energie die door mij heen stroomde. Dankzij begeleiding bleek dat ik pijn kan wegnemen met de energie in mijn handen en dat ik in staat ben om energie door te geven in de vorm van een healing. Om de kracht en de mogelijkheden van healing te verkennen heb ik de opleiding Avalon ELA-Energy Healing gevolgd bij het Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Training.

Het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar een gezonder en vitaler leven.

Lees meer over voeding en healing.

Over Gaia

Gaia
Beeldje gemaakt door Ria Renders

 

Gaia is de Griekse natuurgodin van de aarde; de oermoeder. In vele (ook oudere) beschavingen is zij terug te vinden en vervult zij steeds een vergelijkbare rol.

Als symbool is het een vrouwelijk figuur met de armen in een cirkel boven het hoofd en de voeten in de aarde en staat zij voor kracht, wijsheid, innerlijke harmonie en psychisch evenwicht.
Moeder aarde is ook de bron van alles wat leeft. Onze aarde is de bron van al het leven. Zij geeft levensenergie, bescherming, warmte en liefde. De aarde wordt vanaf de vroegste tijden al gezien als moeder van het leven. Ook zorgt zij voor een goede aarding, zodat we met beide benen op de grond blijven.

Veel gezonde voedingsproducten komen van of uit de aarde. In mijn praktijk stimuleer ik om te eten wat de aarde ons geeft. Om deze verbinding kracht bij te zetten heb ik gekozen voor de naam Gaia.

Vlinders

Koolwitje
In vroeger tijden was de vlinder een symbool voor de ziel. Het Griekse woord “psyche” betekent zowel “ziel” als “vlinder”.
Een vlinder is een magisch dier dat symbool staat voor grote veranderingen die tijdens het leven van een mens kunnen plaatsvinden.
Verandering is wat ik teweeg wil brengen en daarom heb ik de vlinder opgenomen in mijn logo.