Groente
Detox

Waarom zou je een detox willen doen ……………

Op mijn website heb ik een pagina gewijd aan het doen van een detox.

Maar waarom zou je dit eigenlijk willen doen?

Gedurende de dag krijgen we allerlei goede (voedings)stoffen, maar ook veel slechte (voedings)stoffen, ook wel gifstoffen, binnen via eten en drinken, ademhaling en door de huid. Denk hierbij aan chemische geur-, kleur- en smaakstoffen, luchtverontreiniging, BPA (uit plastic), verfstoffen in kleding, make-up, parfum en ga zo maar door. Het gevolg van al deze gifstoffen in je lichaam is dat je snel moe bent, je weinig energie hebt, je slecht slaapt, je je slecht kan concentreren, je huid er vaak niet mooi uitziet, je haar dof is en ga zo maar door. Van nature is ons lichaam erop gebouwd (via de lever, de dikke darm, de nieren, de galblaas, de longen, de huid, de lymfeklieren en het bloed) om zelf de gifstoffen uit te filteren en af te voeren.

Helaas is het aanbod gifstoffen zo groot geworden dat het lichaam het afbreken en afvoeren (ontgiften) zelf niet meer aan kan en af en toe een handje geholpen dient te worden. Als je met behulp van een detox deze gifstoffen uit je lichaam filtert, zal je zien dat je lichaam een boost krijgt en uit pure dankbaarheid zal ze je belonen door je een betere nachtrust te geven, je huid wordt rustiger en je haar gaat weer glanzen. Samengevat: je lichaam leeft helemaal op, je krijgt meer energie en je kan er fysiek en mentaal weer even helemaal tegen. Een ander voordeel van een detox is dat je gewicht verliest. Afhankelijk van de detoxvorm en -duur (1-4 weken) die je kiest kan dit soms wel oplopen tot een kilo of 5. Voor de een is het fijn om een paar kilootjes kwijt te raken, voor de ander kan dit de start zijn van meer gewicht verliezen. Maar wat ik het mooiste resultaat vind is dat in deze detoxweken je even helemaal bezig bent met jezelf, je lichaam en je heel bewust bent van je voeding: wat eet en drink je en wat laat je staan. Vaak verandert je smaak gedurende deze periode en dat wat je eet e drinkt zal je veel intenser proeven.

Voor veel mensen (en ook voor mij) is een langere periode van detoxen de start van een leefstijlverandering. Mensen worden zich veel bewuster van wat ze eten en wat ze laten staan. Ze maken keuzes en denken na over deze keuzes. In de loop der jaren zijn we zo gewend geraakt om gewoon maar even boodschappen te doen, van alles in ons karretje te laden zonder na te denken en vervolgens dit onbewust te eten. Vaak laten we ons (onbewust) beïnvloeden door opdringerige reclames en advertenties. Met als uiteindelijk gevolg dat we ons volstoppen met niet al te gezonde voedingsmiddelen.

1x per jaar een detox is een cadeautje aan je lijf, waar het je heel dankbaar voor zal zijn.
Het is wel belangrijk om een detox onder begeleiding te doen, omdat ik eerst met je naar je voorgeschiedenis wil kijken en dan in overleg een kuur wil adviseren die bij je past, zowel qua duur als vorm. Bij mij is detox altijd gebaseerd op voeding, ondersteunt met verantwoorde supplementen, die ik speciaal op jouw situatie adviseer (van Vitakruid) en die je ook bij mij kan kopen. De periode in het jaar waarin je een detox doet maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Het is wel belangrijk dat je een periode kiest waarin je weinig sociale verplichtingen hebt. Avocados, ideaal bij een detox

Wil je meer weten, kan je me altijd bellen of mailen. Als je in de maanden juni en juli een afspraak maakt om een detoxkuur te volgen, krijg je 50% korting.

 

Maak nu een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *